MAGYAR ROVÁS

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

Hangolódva

hangolódva

Itt olyan tartalmakkal találkozhat, melyek mondanivalója megfelelnek a Hangban, az Angyal válaszol-ban és a Dudde-féle közvetítésekben olvasható tanításokkal.

HANGzósított változatuk „csokorba szedve” itt találhatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLAqUEkfqvWAxuiEQKO9l0pC4BW1vdjANC 

 

Tartalomjegyzék

1. Ilyen kiszolgáltatottan, mi múlik rajtunk a földi létben? – Szondi Miklós írása
Amit Neumann János így fogalmazott meg: „Ha úgy élek, mint Krisztus tanácsolja abból bajom nem lehet, akkor sem, ha nem igaz a feltámadás, de ha igaz, és nem, úgy élek, ahogy az Evangélium tanítja, abból óriási bajom lehet.” Azt Pintér Béla így énekli: https://www.youtube.com/watch?v=dN37kZZsuxY „Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél. Anyám méhétől fogva, rám gondot viseltél.”

2. Csokonai Vitéz Mihály: Halotti versek (részletek) – A HALHATATLANSÁGRÓL
Mostanában szembesültem azzal, hogy a Reményhez szóló Csokonaink milyen verset írt a halhatatlanságról! Ezt bizonyára diktálták neki. Micsoda bölcsesség, s micsoda mondatokkal, rímekkel! Ezt a versét ez az isteni tehetségű költő mindössze 30 évesen, a halála előtti évben írta 1804-ben. A terjedelmes verséből válogattam össze az itt hallható részleteket.

3. A kereszt terhe: „Egyszer meglátod, megérted, a keresztre miért volt szükséged.”
Nem tudtam kideríteni, hogy ki írta e verset, pedig szívesen megölelném őt! Így, ismeretlenül is köszönöm neki e szép, képszerű történetet! Az itt hallható esetet mindnyájan éljük, ha még vannak is, akik erről nem vesznek vagy nem akarnak tudomást venni.

4. Hallgass… mert jó vagy, mert békére vágysz – Varjú Vilmos verse
Hallgass a benned élő Istenre, mert …
Jó szívvel ajánlom a vers meghallgatását, amit Vilmosból a Szeretet hangja olvasása „hozott elő”, s itt az ő előadásában hallhatjuk.

5. Lábnyomok – Margaret Fishback Powers verse, Túrmezei Erzsébet fordítása
A világhálón leginkább ismeretlen szerzőjű versként terjed. Ezzel szemben úgy néz ki, hogy az itt olvashatók az igazság: https://www.clchungary.com/termek/labnyomok

6. Sandy Stevenson: Feltétlen szeretet
Biegelbauer Palitól tanult, „A fényadó imája” jutott eszembe: „Köszönöm, hogy VAGY, hogy találkoztunk. Szeretlek. Elfogadlak – akárki vagy, akármilyen vagy. Nem várok Tőled semmit. Nem megváltoztatni akarlak, hanem megváltozni akarok Általad. Köszönöm, hogy léted arra indít, hogy túllépjem felszíni önmagam, és a tolakodó lényegtelenen túl felismerhetem a Benned és bennem lakozó mindenséget, azt, hogy a Mindenség Szívében egyek vagyunk.”

7. Inkarnációs szerződés
Ilyen szerződéssel mindnyájan találkozhattunk a Földre születésünk előtt, de nem emlékszünk rá. Hogy miért van ez így? Arra ezt mondja Jézus „A HANG-ban: „A szabad akarat miatt vétetik el tőletek a visszaemlékezés is.” – HANG 7312.

8. A halhatatlanságra vágyó királyfi (teljes mese) – Ander Zoltán hangzósításában hallható, olyan… székely góbésan!
Úgy néz ki, hogy a mesebeli királyfi nem ismerte ezt a Jézusi tanítást: „Minden félelem gyökere a halálfélelem! Csak aki a halál angyalával megbarátkozik, az érti meg e szavaimat: „Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem” (János 11;26)!” – Hang 1849.

9. Villon s Faludy: A haláltánc-ballada – Ander Zoltán előadásában … irgalmazz nékünk Jézus Herceg!
Francois Villon már több mint félszáz évvel ezelőtt írta e sorokat, melyeket Faludy György átköltésében hallhatunk itt. Láthatjuk: ma is – mint akkor is! – az Isten irgalmára van szüksége mindahányunknak. „Jaj lenne mindenkinek, ha nem az irgalmas Isten, hanem az igazságos Isten döntene sorsotokról. Bizony üres lenne a Mennyország!” Hang – 4386.

10. Fohász, adventi gyertyagyújtáshoz – Sarkadi Kriszta
„Szeretett Istenem, Te látsz igazán a szívembe, így jól tudod, hogy mindennapi elfoglaltságaim alatt mély vágyakozás rejlik. … Segíts, hogy végre teljes szívemből igent mondjak Neked, akkor is, amikor nem tudom, hogy hová vezetsz.”

11. Isten tenyerén ébredtem – Földes Lívia verse
A vers olyannyira jól sikerült, hogy a világhálón már kering olyan változata is, mely szerint annak szerzője Hamvas Béla. Könnyen kideríthető, hogy azt Földes Lívia, egy Komáromban élő jótét lélek írta. A verset hallgatva belátható, hogy semmi szükség arra, hogy azt neves szerzővel népszerűsítsék.

„…Millió apró tükörben láthatod magadat,
Hisz olyannak látod a világot, amilyen Te vagy!”

12. HALLGASS… a benned Élőre – Varju Vilmos verse Ander Zoltán előadásában
A szerző, a Hang-kötetekben olvasható tanítások ismeretében írta meg ezt a versét, mely a korábbi, saját előadásában is hallható: https://www.youtube.com/watch?v=y75SwjsmYHQ

13. „OKOS” eszközök & OKOS emberek?
Hét perces ízelítő, Pál Feri mentálhigiénés szakember, közel másfél órás előadásából. Csak akkor szól Neked ez az előadás… Ha elismered, hogy az okos eszközök be tudják szippantani gyermekeinket, unokáinkat. Ha nem tagadod, hogy Te is legtöbbször „pedagógiai eszközként” adod a gyerek kezébe a kütyüt, amikor azt akarod, hogy legyen már végre csönd körülötted…

14. Bányai Gábor, aki odaát a Jóistentől kapott gyógyulást. „Mondd el nekik, mennyire szeretem őket!”
A hosszan tartó kómában magával a Jóistennel beszélgetett Gábor. Isten azt kérte tőle, hogy mondja el mindenkinek, hogy mennyire szeret bennünket. Miután Gábor elismerte Őt Urának és Istenének, a tüdőátültetés helyett bizonyíthatóan új tüdővel ébredt a kómából. Az orvosai hitetlenkedései után egyetlen magyarázattal bírnak: csoda történt!

Pin It on Pinterest