MAGYAR ROVÁS

maGar rovás

Ha nincsen gyökér, nincsen fa

ha ninCen Gökér, ninCen fa

Hangolódva

hangolódva

Itt olyan tartalmakkal találkozhat, melyek mondanivalója megfelelnek a Hangban, az Angyal válaszol-ban és a Dudde-féle közvetítésekben olvasható tanításokkal.

HANGzósított változatuk „csokorba szedve” itt találhatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLAqUEkfqvWAzsFSW3qvAu6Pd756WddRcb

 

Tartalomjegyzék

1. Ilyen kiszolgáltatottan, mi múlik rajtunk a földi létben? – Szondi Miklós írása
Amit Neumann János így fogalmazott meg: „Ha úgy élek, mint Krisztus tanácsolja abból bajom nem lehet, akkor sem, ha nem igaz a feltámadás, de ha igaz, és nem, úgy élek, ahogy az Evangélium tanítja, abból óriási bajom lehet.” Azt Pintér Béla így énekli: https://www.youtube.com/watch?v=dN37kZZsuxY „Én még mit sem tudtam Rólad, Te már akkor szerettél. Anyám méhétől fogva, rám gondot viseltél.”

2. Csokonai Vitéz Mihály: Halotti versek (részletek) – A HALHATATLANSÁGRÓL
Mostanában szembesültem azzal, hogy a Reményhez szóló Csokonaink milyen verset írt a halhatatlanságról! Ezt bizonyára diktálták neki. Micsoda bölcsesség, s micsoda mondatokkal, rímekkel! Ezt a versét ez az isteni tehetségű költő mindössze 30 évesen, a halála előtti évben írta 1804-ben. A terjedelmes verséből válogattam össze az itt hallható részleteket.

3. A kereszt terhe: „Egyszer meglátod, megérted, a keresztre miért volt szükséged.”
Nem tudtam kideríteni, hogy ki írta e verset, pedig szívesen megölelném őt! Így, ismeretlenül is köszönöm neki e szép, képszerű történetet! Az itt hallható esetet mindnyájan éljük, ha még vannak is, akik erről nem vesznek vagy nem akarnak tudomást venni.

4. Hallgass… mert jó vagy, mert békére vágysz – Varjú Vilmos verse
Hallgass a benned élő Istenre, mert …
Jó szívvel ajánlom a vers meghallgatását, amit Vilmosból a Szeretet hangja olvasása „hozott elő”.

5. Lábnyomok – Margaret Fishback Powers verse, Túrmezei Erzsébet fordítása
A világhálón leginkább ismeretlen szerzőjű versként terjed. Ezzel szemben úgy néz ki, hogy az itt olvashatók az igazság: https://www.clchungary.com/termek/labnyomok

6. Sandy Stevenson: Feltétlen szeretet
Biegelbauer Palitól tanult, „A fényadó imája” jutott eszembe: „Köszönöm, hogy VAGY, hogy találkoztunk. Szeretlek. Elfogadlak – akárki vagy, akármilyen vagy. Nem várok Tőled semmit. Nem megváltoztatni akarlak, hanem megváltozni akarok Általad. Köszönöm, hogy léted arra indít, hogy túllépjem felszíni önmagam, és a tolakodó lényegtelenen túl felismerhetem a Benned és bennem lakozó mindenséget, azt, hogy a Mindenség Szívében egyek vagyunk.”

7. Inkarnációs szerződés
Ilyen szerződéssel mindnyájan találkozhattunk a Földre születésünk előtt, de nem emlékszünk rá. Hogy miért van ez így? Arra ezt mondja Jézus „A HANG-ban: „A szabad akarat miatt vétetik el tőletek a visszaemlékezés is.” – HANG 7312.

8. A halhatatlanságra vágyó királyfi (teljes mese) – Ander Zoltán hangzósításában hallható, olyan… székely góbésan!
Úgy néz ki, hogy a mesebeli királyfi nem ismerte ezt a Jézusi tanítást: „Minden félelem gyökere a halálfélelem! Csak aki a halál angyalával megbarátkozik, az érti meg e szavaimat: „Aki Bennem hisz, az halált nem lát sohasem” (János 11;26)!” – Hang 1849.

9. Villon s Faludy: A haláltánc-ballada – Ander Zoltán előadásában … irgalmazz nékünk Jézus Herceg!
Francois Villon már több mint félszáz évvel ezelőtt írta e sorokat, melyeket Faludy György átköltésében hallhatunk itt. Láthatjuk: ma is – mint akkor is! – az Isten irgalmára van szüksége mindahányunknak. „Jaj lenne mindenkinek, ha nem az irgalmas Isten, hanem az igazságos Isten döntene sorsotokról. Bizony üres lenne a Mennyország!” Hang – 4386.

Pin It on Pinterest