Tisztázó levelek a zavarosban

Szerző: | 2014.10.25. (szombat) - 17:10

Azoknak, akik tisztán akarnak látni ősi írásunk szabványosítása körüli zavarkeltésben

tiStázó levelek a zavarosban

A magyar rovásírás szabványosításáról és nyílt levelek a Rovás.info-n megjelenő írásokkal kapcsolatban – Friedrich Klára összefoglaló írása, melyből előzetes:

„… Gondolkozzunk el, mi a célja a Rovás.info szerkesztőinek a rovásírás erőszakos, agresszív, provokatív terjesztésével? Mi a célja annak, hogy szégyenpadra ültetik azokat a településeket, akik nem hajlandók tőlük pénzért fém táblát vásárolni? Mi a célja annak, hogy a rovásaláírás erőszakos terjesztésével főhivatalnokokat hergelnek nemzeti írásunk ellen?

És sorolhatnám hosszan az erőszakos terjesztés hátrányos hatásait. Pl. emiatt nem került be nevesítve a rovásírás az alaptantervbe, mert megvalósulása előtt igen jól időzítették az országházi követelőzéseket a Rovás.info támogatói, a döntéshozók pedig nem vállalták a botrányokat.

Mert ez az erőszakos agresszív és provokatív terjesztés oda fog vezetni, hogy a döntéshelyzetben lévők, akik csak a követelőzéseket, botrányokat, cirkuszokat látják, hallják, olvassák, ki fogják jelenteni: nem akarnak rovásírásról hallani!”

Bővebben olvashat erről a következő oldalon: http://www.rovasirasforrai.hu/Elo_rovas/A-magyar-rovasiras-szabvanyositasarol.htm

Gyetvay György nyílt levele Vona Gáborhoz a következő oldalon olvasható: http://www.egipatrona.hu/mvsz/index.php/1905-mit-keres-a-jobbik-ban-a-rovasiras-kazarositoja-gyetvay-gyorgy-gergely-nyilt-levele-vona-gaborhoz. A nyílt levélhez hozzászólók (Friedrich Klára, Zomoráné Cseh Márta, Takáts Gyuláné és Tisza András) leveleit ugyanitt vagy a Magyar rovók közösségi Facebook-oldalán – https://www.facebook.com/pages/Magyar-rov%C3%B3k/661259077289304 – olvashatja.

Szondi Miklós

0 hozzászólás

Egy hozzászólás elküldése

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Pin It on Pinterest